• * Archieffoto

    Ted Walker

Ontlading groot bij winnend DOVO: 'Hier kunnen we mee verder'

VEENENDAAL Twee rake strafschoppen hebben ervoor gezorgd dat DOVO de drie punten mee naar Veenendaal nam. Uit bij Excelsior'31 werd met 1-2 gewonnen en daardoor deden de mannen van Scott Calderwood goede zaken. ,,Dit is een overwinning omdat we als collectief keihard knokken."

door Jeroen van der Veer

Een overtreding op Kevin Schmidt zorgde ervoor dat na een klein half uur de bal voor het eerst op de stip ging. De kleine aanvaller van DOVO nam de elfmeter-trap zelf en maakte daarbij geen fout; 0-1. 

De bezoekers probeerden de voorsprong mee de rust in te nemen, maar in die missie slaagde de ploeg niet. Ondanks de 1-1 bleek DOVO niet van slag en kregen de Veenendalers na rust opnieuw een strafschop. Niet Schmidt maar Quincy Arends nam de penalty en schoot de Calderwood-brigade naar de overwinning. 

VAST ZETTEN ,,We wisten dat Excelsior'31 een voetballende ploeg is en daarom hebben wij hen al in hun eigen zestien vast proberen te zetten", aldus de winnende coach na afloop. ,,Dat kan alleen als we met z'n allen keihard werken en er niemand verzaakt. De ontlading na afloop was dan ook enorm en deze punten zijn heerlijk."

GOEDE WEG Door de driepunter komt DOVO nu op een puntentotaal van 19. Nog niet genoeg om uit de gevarenzone te zijn, maar één ding is duidelijk: trainer Calderwood lijkt zijn ploeg op de rails te hebben gekregen. ,,Zo wil ik het alleen nog niet noemen", tempert de trainer de verwachtingen. ,,We zijn wel op de goede weg, alleen moeten we iedere week dit brengen. Dat kost veel energie, maar ik ben ervan overtuigd dat dit lukt. We hebben een goede groep en een goede jeugdopleiding. Noah Staal speelt bijvoorbeeld weer negentig minuten en Sam van Hasselt en Tarik el Khoulati komen er ook aan. Kortom; hier kunnen we mee verder."