• Bertho van Neerbos wil met Panter voor een periodetitel gaan.

    BDUmedia

'Presteren moet op nummer één' bij Sv Panter

VEENENDAAL Met de komst van trainer Bertho van Neerbos moet er een nieuwe frisse wind gaan waaien bij sv Panter. De kleinste voetbalclub van Veenendaal wil richting de derde klasse en onder de nieuwe hoofdtrainer moet dit gerealiseerd worden. Van Neerbos zal er bovenop zitten: ,,Het biertje na afloop vind ik ook belangrijk, maar die smaakt lekkerder na een overwinning. Presteren moet op nummer één komen te staan."

Jeroen van der Veer

Toen Van Neerbos hoorde dat Ronald de Roos ging vertrekken bij Panter, is hij nog meer informatie over de vereniging gaan inwinnen. Ook hij hoorde dat Panter bekend stond als de club met het 'biertje na afloop' en dat de trainingsopkomst niet altijd goed was. ,,Ik was dan ook best sceptisch", moet de ex-trainer van onder meer het Rhenense Candia'66 eerlijk bekennen. ,,Maar de gesprekken met de club hebben mij een ander beeld gegeven."

INVESTEREN Zo heeft de technische commissie achter de schermen keihard gewerkt om een grote groep spelers te formeren. ,,Ik heb zeker achttien spelers die echt in het eerste thuishoren en in de eerste trainingsweek heb ik nog geen afmelding gehad. De voortekenen zijn dan ook goed en we willen met deze vereniging voor een periodetitel gaan."
Daarbij is de trainingsopkomst zeer belangrijk, weet ook Van Neerbos. ,,Ik hou alles bij. Wanneer een speler zich afmeldt en waarom. Ik wil werken met gemotiveerde spelers en niet met iemand die zich snel afmeld. Dan investeer ik mijn tijd liever in een iets mindere voetballer, die wel écht wil."

DRANKJE De harde hand van Van Neerbos zal zich kenmerken bij Panter, maar eigenlijk is de oefenmeester gewoon een goedzak. Iemand die het beste met zijn spelers voorheeft, zolang ze maar vanuit hun taak spelen. ,,Ik hou ook van het biertje na afloop en van gezelligheid. Natuurlijk. Alleen ik drink veel liever een drankje met een voldaan gevoel. Dat besef moet iedereen binnen de club hebben en dan weet ik zeker dat we er een mooi seizoen van maken."
Om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, wordt achter de schermen ook veel gedaan. Zo trof Van Neerbos zijn spelers op de eerste training aan in allerlei verschillende kleuren t-shirtjes. ,,Dat zag er niet uit", lacht de oefenmeester. ,,Daar gaan we direct wat aan veranderen. We moeten ook daarin een team vormen en daarom komt er trainingskleding."

CIJFERS In de vierde klasse treft sv Panter enkele sterke ploegen. Het wordt dan ook geen makkelijke klus, maar toch ziet de trainer kansen om een periodetitel te pakken. ,,In mijn eerste jaar bij Candia'66 had je twee sterke ploegen en als je dan één keer verloor, was je weg. Nu kan vrijwel iedereen van elkaar winnen. Het kan in je voordeel werken dat de concurrentie vaker de kans heeft om punten te verspelen."

Afgelopen weekend speelde Panter zijn eerste oefenwedstrijd. Tegen een derdeklasser werd er knap gewonnen. ,,Ik heb zeker goede dingen gezien en goede rapportcijfers kunnen uitdelen. Dat doe ik namelijk ook. Alles hou ik bij en zo kan je ook gerichter werken."