• Harrie Epskamp (rechts) met Ramon Hoogebeen van de technische commissie van VVOP.

    Foto: VVOP

Trainer Harrie Epskamp aan de slag bij VVOP

VEENENDAAL In de persoon van Harrie Epskamp heeft voetbalvereniging VVOP een opvolger gevonden voor de na dit seizoen naar FC Horst vertrekkende hoofdtrainer John Martens. ,,Ik vind het heerlijk om bij dorpsclubs te werken”, aldus de 51-jarige Veenendaler.

Jurre Jochemsen

Epskamp reageerde vanmorgen op zijn overstap. ,,Ik vind het heerlijk om bij clubs te werken waar gezelligheid én prestaties hand in hand gaan en waar het op de donderdagavond én zaterdagmiddag prettig toeven is. Bij VVOP krijgt jeugd de kans en leeft het eerste elftal enorm bij de achterban en de supporters. Ik kijk er nu al naar uit om te beginnen.”

REGIO De zichzelf als ‘no-nonsense’ omschrijvende oefenmeester is geen onbekende in de regio. De ondernemer - eigenaar en oprichter van kledingbedrijf HEP Fashion - voetbalde namelijk bij Valleivogels en was er trainer waar hij van de derde klasse naar de eerste klasse opstoomde. Verder was hij actief bij Renswoude. ,,Na deze regioclubs ging ik ‘de andere kant op’”, vervolgt Epskamp. ,,Ik kwam terecht bij VVZ in Soest maar toen daar eenmaal een voorzitter kwam met wie ik niet kon samenwerken, vertrok ik daar na de winterstop. Er was nog wel chemie met de spelersgroep, maar ik verkoos de rust.”

NOOIT WILLEN MISSEN Hij koos voor zijn dochters Dionne (18) en Marleen (15). ,,Zij sporten ook, zelfs op hoog landelijk niveau. Dionne doet aan triatlon en Marleen aan turnen. Ik vond het prachtig om daarbij betrokken te zijn tijdens die twee, drie jaar. Ik had dat echt nooit willen missen. Dat moest ik namelijk eerder altijd wel toen ik destijds trainde bij Renswoude en Valleivogels. Wat ik allemaal niet heb gemist, dat is soms echt jammer als je dat beseft. Diploma-uitreikingen, ouderavonden, ik kon er wegens het voetbal nooit bij zijn bij de kinderen en mijn vrouw.”

TWEEDEKLASSER Epskamp, nu actief bij vierdeklasser Bunnik, heeft een duidelijk doel bij VVOP: ,,Ik heb officieel een contract voor een jaar, maar heb samen met de club zeker plannen om meerdere jaren actief bij VVOP te zijn. Het doel is om een stabiele tweedeklasser te worden. De huidige trainer John Martens is heel goed op weg en het zou voor de jongens prachtig zijn gelijk weer te promoveren na de degradatie van vorig seizoen. En lukt het niet, dan hoop ík het team klaar te stomen voor de tweede klasse.”