• Ted Walker

Veenendaal geeft jeugd de kans en schuift talenten door

VEENENDAAL Nu er door het coronavirus niet gevoetbald mag worden is de technische commissie van Veenendaal druk bezig met de selectie voor volgend seizoen vorm te geven. Eerder werd bekend dat spits Dio Kroesbergen (DVSA) naar de club komt en nu maakt de club wereldkundig dat twee spelers uit de JO-19 aansluiten bij de selectie.

door Jeroen van der Veer

Het is al een hele tijd geleden dat een speler uit de eigen jeugd doorstroomde naar de A-selectie en daarom is de club ook verheugd met dit nieuws. De goede ontwikkelingen van de JO-19 talenten Mathijs Titaley en Max van Laar zijn niet onopgemerkt gebleven bij de technische commissie en daarom zullen deze jonge verdediger en middenvelder zich mogen gaan bewijzen in de hoofdmacht.

Om deze spelers alvast te laten wennen aan het niveau zullen ze per direct ook dit seizoen al aansluiten bij de huidige A-selectie en eenmaal per week meetrainen.

STAF Daarnaast gaat Veenendaal volgend seizoen werken met maar liefst drie teammanagers. Oud-gediende Aart van Asselt blijft de functie vervullen zoals hij dat al enkele jaren doet en hij krijgt daarbij volgend seizoen assistentie van twee echte clubmensen. Oud eerste elftalspelers Danny Keuken en Jan van Schuppen completeren het trio dat ervoor gaat zorgen dat alles rondom de A-selectie in goede banen geleid wordt.

Ook heeft huidige keeperstrainer Edwin van der Klift aangegeven dat hij zich voor nog een jaar verbindt aan Veenendaal. De ex-doelman van onder andere GVVV verricht al enkele jaren goed werk en hij kijkt er naar uit om zijn werkzaamheden voort te zetten samen met de leergierige jonge keepers van de A-selectie.