• Archief BDUmedia

Veenendaalse spits gaat op jacht naar zijn honderdste goal

VEENENDAAL Jarenlang maakte hij zijn doelpunten in Veenendaal, maar Dwight Keeldar gaat aankomend seizoen zijn kwaliteiten tonen bij VVA Achterberg. De spits gaat terug naar de vereniging waar hij eerder al eens clubtopscorer werd en verlaat het vriendenteam van Panter. 

door Jeroen van der Veer

De 31-jarige Veenendaler maakte als tiener zijn debuut in het eerste van VRC en een mooie toekomst bij de Veenendalers lag in het verschiet. Toch koos hij ervoor een uitstapje te maken naar VVA Achterberg, waarna hij na één seizoen naar SV Panter vertrok. 

Daar speelde hij meerdere jaren in het eerste team en maakte hij veelvuldig zijn doelpuntjes. Afgelopen seizoen speelde Keeldar in een vriendenteam bij Panter en aankomend seizoen wil hij weer presteren in een eerste elftal. ,,Ik heb ook met Panter gesproken, maar mijn gevoel bij VVA was beter. Zij spelen echt om de titel en hebben grotere ambities. Daar pas ik denk ik beter bij."

Bij VVA Achterberg hoopt hij zijn kans te krijgen om zijn honderdste doelpunt in een eerste team te maken. Zijn teller staat inmiddels op 93 treffers. ,,Ik ben gehaald als linksbuiten en de trainer verwacht minimaal 15 doelpunten. Dus, ja...die honderd treffers moet ik wel gaan halen."