• Aangeleverde foto

De keuze van: Isabel Kuipers (VCV)

VEENENDAAL In de online rubriek De keuze van: van VeenendaalseKrant.nl spreken sporters van Veenendaalse clubs zich uit. Vandaag: Isabel Kuipers van de dames van VCV.

door Jeroen van der Veer


Een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt en waarom deze keuze?
,,Dan ga ik voor een gezonde kantine, omdat ik gezond eten lekkerder vind dan een vette hap. Maar die vette hap moet op z'n tijd ook gewoon kunnen. Bij ons in het team is een patat oorlog de ultieme favoriet."


Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen?
,,Ik zou dan tegen elke boom aanplassen die ik tegenkom hahaha."


Welk dier zou je het liefst willen zijn?
,,Een geit, lekker de hele dag een beetje grazen en af en toe omvallen. Het zijn echt gekke beesten. Bovendien heeft mijn broertje mij een aantal jaar geleden de bijnaam geit gegeven en veel vrienden hebben dit overgenomen. Wanneer ik met hen ben, dan word ik ook vaak geit genoemd. Of ik hier blij mee ben? Mwah, niet perse, maar van je vrienden moet je het hebben..."
 

Waar word jij het meest gelukkig van?
,,Wanneer ik ultiem kan genieten met lekker eten, een goede film of serie, een dekentje en de open haard aan."


Aan welke trainer heb jij het meest te danken?
,,Ik denk dat dat Axel Adams is. Hij is degene waarmee ik meerdere gesprekken heb gevoerd over doorgroeien in het volleybal. Hij heeft mij gepusht om bij Excelsior in Rhenen, waar ik eerst speelde, weg te gaan om in Veenendaal bij VCV verder te kunnen groeien. Dat is achteraf gezien een hele goede keuze geweest."
 

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten?
..Met de geheime lover van Anne Brouwer. Anne is namelijk een beetje een mysterie wat betreft de liefde. Zou ze stiekem toch een partner hebben? Ik ben benieuwd en leer diegene graag kennen."
 

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet?
,,Ik zou nooit slager willen zijn, want ik vind het altijd stinken in een slagerij en het lijkt mij niet leuk om dieren te moeten villen."
 

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil?
,,Dan heb ik geen andere keuze dan Robyn van Donselaar en Anouk Tekelenburg te moeten schrappen van m'n avondje uit. Zij zijn nog minderjarig dus komen nergens binnen en het is toch wel zo gezellig als ze ook mee naar binnen mogen."
 

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom?
,,Dan zou ik graag Laura Dijkema, de spelverdeelster van het Nederlands Damesvolleybalteam, aan ons team willen toevoegen. We zijn namelijk nog op zoek naar een extra spelverdeelster."


Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen?
,,Heel cliché, maar het lijkt mij tof om dit jaar de wedstrijd om het kampioenschap in onze poule te spelen. We hebben als team namelijk de doelstelling om hoger dan vorig seizoen te eindigen. Aangezien we toen derde zijn geworden, wil ik dit keer wel die kampioenswedstrijd spelen."


Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen?
,,Haha dit is wel een goed verhaal. Ik heb een keer paracetamol en ibuprofen moeten slikken voor pijn in mijn knie. Ik wist toen alleen nog niet dat ik niet tegen die combinatie kan, dus ik stond een soort van stoned in het veld en was helemaal niks meer waard. Dat was zo'n beetje mijn slechtste wedstrijd en we hebben hem ook verloren, dus die zou ik nog wel eens over willen spelen."
 

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat?
,,Dat is denk ik Lize Meijer. Lize heeft namelijk een bepaalde rust in zich en een soort vibe die uitstraalt van dat het allemaal wel goed komt. Maar als ze dan begint te slaan, dan vliegen de ballen je om de oren en naait ze je in je block."


Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom?

,,Dat is mijn oma. Ze is afgelopen september 80 geworden en staat iedere dinsdagochtend in weer en wind op de tennisbaan met haar vriendinnen."
 

Welke kantine vind je het gezelligste (op die van je eigen club na) en waarom?
,,De kantine van Protos uit Utrecht. Die bevindt zich op Olympos en het gezellige aan die kantine is dat er allemaal jonge mensen zitten die bier drinken en van sporten houden. De sfeer is er gewoon goed."
 

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte?
,,Als volleyballer ga ik natuurlijk voor gekleurde sportschoenen. Gekleurde schoenen zijn toch wel een echt volleybaldingetje."
 

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit?
,,Ik eet voor de wedstrijd meestal een paar boterhammen en een appel. Meestal hebben Anouk Tekelenburg en ik ook nog krentenbollen en appelsap. Dat is echt ons ding. Verder mag in de kleedkamer het nummer Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit van De Jeugd van Tegenwoordig niet ontbreken, dit af en toe tot ergernis van Denise Juffer."

Welke teamgenoot zou jij onderuit halen als zij een tegenstander van jou was?

,,Lotte van Hal want we maken overal wel een wedstrijdje van."
 

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen?
,,Ik heb 10 jaar getennist, maar ik moest uiteindelijk kiezen tussen volleybal en tennis en toen heb ik voor volleybal gekozen. Als ik niet zou volleyballen, dan zou ik nu aan het tennissen zijn want dat vind ik nog steeds hartstikke leuk."

Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan?
Ik zou echt nooit spelverdeler willen zijn, want je rent je helemaal kapot en de bal is volgens je aanvallers nooit helemaal goed. Daar zou ik niet tegen kunnen en dus is het beter voor het team en mezelf als ik geen spelverdeler ben…"