Fietstocht in het kader van Gildefeesten

[SOEST] Wielervereniging Tempo Soest organiseert op zaterdag 24 augustus in het kader van de Gildefeesten ook dit jaar weer een prachtige toertocht met de treffende naam: Gildetocht.

Net als vorig jaar gaat de Gildetocht via verkeersluwe wegen richting de Veluwe. De 50 km route maakt via Nijkerkerveen, Zwartbroek, Terschuur en Achterveld een grote lus om Amersfoort. De 80 en 120 km routes tikken de Veluwe echt aan. Deze routes zijn bos- en heiderijk. Naast de afstand bieden deze routes een uitdaging in de vorm van wat leuke klimmetjes.

[RADIO KOOTWIJK] Het keerpunt voor de 80km route ligt tussen Stroe en Kootwijkerbroek. Voor de 120 km gaat de route via rustige boerenwegen over de Veluwe met meestal bloeiende heide naar Radio Kootwijk. De beloning van de 120 km is de pauze in de buurt van het monumentale Radio Kootwijk. De kuitenbijter voor elke route is de slotklim op Laan 1914 in Amersfoort. Na afloop van de tocht is het goed toeven op het Gildeterrein. Onder het genot van een drankje kunnen de sterke verhalen uitgewisseld worden.

De Gildetocht start bij de Gildetent aan de Ferdinand Huycklaan. De afstanden zijn 50, 80 en 120km, alle afstanden worden volledig uitgepijld. Starttijd 80 en 120 km: 8:00 – 10:00 uur. Starttijd 50 km: 9:00 – 10:00 uur.

In alle routes is een pauzeplek opgenomen waar, voor eigen rekening, koffie & appelgebak kan worden genuttigd. De pauzes zijn op resp. 30, 42 en 74km (in de 50, 80 en 120km route). Helm is verplicht.

Inschrijven kan voor 6 euro contant op de ochtend van de 24ste (NTFU leden krijgen 2 euro korting) in de Gildetent. Let op: bij de inschrijving is geen pin aanwezig. Ook via de website van Tempo Soest kan ingeschreven worden.