• Fay van de Pol op de stoel bij SAB Kappers. Achter haar staat Sharmain van Zoeren.

    Eigen foto

´Laat je knippen voor een kleiner prijsje´

Advertorial

BARNEVELD Bij SAB Kappers kunnen klanten vanaf 1 juni kiezen of zij geknipt willen worden door een topstyliste met een flink aantal jaren ervaring of door een kapster, een hairstyliste, die net haar diploma's heeft behaald en aan het begin staat van een glansrijke carrière in het kappersvak. Zo vat Sabine van de Broek van SAB Kappers haar nieuwe concept samen.

SAB Budget noemt zij haar aanpak die uniek is in Barneveld. „Hiermee ben ik echt de eerste in het dorp. Ik wil een transparante knipbehandeling en ik wil meer klanten bereiken door ze zelf de keuze te laten door wie ze worden geknipt", licht Sabine toe. „En als ze dat willen tegen een kleiner prijsje. Willen ze iets minder besteden, maar niet inleveren op de kwaliteit, dan kunnen ze straks zelf die keuze maken." Transparantie vindt Sabine belangrijk en volgens haar is het vanzelfsprekend dat een klant duurder uit is bij een kapster met jarenlange ervaring.

HAIRSTYLIST OF TOPSTYLIST Niet alleen voor de klanten is dit aantrekkelijk, ook voor beginnende kapsters biedt dit interessante mogelijkheden. „Zodra ze hun opleiding hebben voltooid en hun diploma's hebben behaald, beginnen ze als hairstylist. Nadat ze een aantal jaren ervaring hebben opgedaan groeien ze door naar topstylist. Op die manier hebben die meiden ook een leuk carrièreperspectief."

Topstylistes zijn kapsters die al over een aantal jaren ervaring beschikken. Alle facetten van het kappersvak beheersen zij tot in de puntjes. Dat ligt iets genuanceerder bij hairstylisten die net hun opleiding hebben afgerond. „Aan de kwaliteit doet dat niets af", benadrukt Sabine, „want ik heb ze zelf opgeleid en ze hebben alle diploma's behaald, maar ze staan aan het begin van hun loopbaan en hebben nu eenmaal minder ervaring."

Nadrukkelijk laat Sabine de keuze bij de klant. „Die mag kiezen. Laat jij je knippen door een topstylist of haarstylist? De prijs van je knipbehandeling verschilt door ervaringsjaren. Maar één ding is zeker, je wordt altijd geknipt door een kapster die alle diploma's heeft behaald en het kappersvak verstaat. Daarover bestaat geen enkele twijfel."

Jonge meiden die bij SAB Kappers het vak willen leren, moeten zich zeker aanmelden. „Onze SAB School heeft weer ruimte voor nieuwe leerling-kapsters. Aarzel niet en kom langs zodat ik je alles kan vertellen over onze opleiding", raadt Sabine aan.