Basia Bulat’s “The Garden”: Stream

Basia Bulat heeft aangekondigd De tuin, een nieuw album met strijkkwartet-remakes van 16 nummers uit haar discografie. Het record zal op 25 februari op streamingdiensten verschijnen via Street City Records, met fysieke exemplaren die op 25 maart uitkomen. Om een ​​voorproefje van het album te geven, heeft Bulat het titelnummer gedeeld, dat je hieronder kunt streamen.

Hoewel bekend is dat Bulat met snaarinstrumenten speelt (inclusief haar favoriete autoharp), De tuin versterkt de liedjes uit het verleden van de Canadese folkzanger met complete arrangementen van componisten Owen Pallett, Paul Frith en Zou Zou Robidoux. Ze produceerde de plaat samen met Mark Lawson, bekend van zijn werk met Arcade Fire en Beirut.

In een verklaring zei Bulat: De tuin stond haar toe om liedjes opnieuw te bezoeken waarvan de betekenis is veranderd sinds ze ze voor het eerst schreef. “Ik zing de liedjes nu anders”, zei ze. “Het is het geschenk van de tijd.”

Hoewel redelijk trouw aan het origineel, werd het openingstitelnummer van het album – voor het eerst gevonden tegen het einde van Bulat’s 2016-release Goede raad — klinkt dieper en voller met nieuw opgenomen cello van Robidoux en bas van Ben Whiteley. Ondertussen gaan violisten John Corban en Tomo Newton hier echt aan de slag en voegen een mooie filmische kwaliteit toe aan het nummer. Bulat sprak liefdevol over het kalmerende karakter van het lied in een verklaring.

“Het afgelopen jaar heb ik mezelf laten vertragen, in het vuil graven, wortel schieten en kijken naar welke herinneringen en melodieën na vele jaren onderweg in de tuin bij me opkwamen”, zei ze. “Toen ik ‘The Garden’ schreef [in 2016], Ik was in een vervormde gemoedstoestand, en het pakte mijn hand en kalmeerde me. ‘We kijken niet achterom, en als we dat niet doen, zijn we niet verloren.’ Het vertelde me om in het huidige moment te ademen en naar de toekomst te kijken, en tijdens dit afgelopen jaar van stilte en reflectie, herinnerde het me eraan om dat opnieuw te doen, als een meditatie. Tuinen evolueren en veranderen en groeien altijd. In mijn tuin komen de planten terug, sommige teruggesnoeid, sommige overgroeid, maar ze zijn nooit precies hetzelfde als het jaar ervoor. Owen’s arrangement voor dit nummer beschrijft alle bloesems en doornen die samen in de wind waaien – nieuwe scheuten en oude vormen die zich op magische manieren aan elkaar bekend maken. Ik voel me zo gelukkig dat ik dit nummer naar een volgend seizoen in bloei kan brengen.”

Luister hieronder naar “The Garden”. Naast het album zal Bulat in de lente door Europa en Canada touren — bekijk de volledige lijst met tourdata van de artiest hieronder en koop je tickets via Ticketmaster.

De tuin Kunstwerk:

De tuin Tracklijst:
01. De tuin
02. Berucht
03. Mijn eigen hart
04. De kust
05. Ik was een dochter
06. Ga verder
07. Lange Schaduw
08. De pelgrimswijnstok
09. Windbloemen
10. Fabels
11. Al vergeven
12. Liefde is aan het einde van de wereld
13. Lupines
14. In de naam van
15. Ben je verliefd?
16. Goed advies

Basia Bulat 2022 Tourdata:
28/02 — München, DE @ Milla
03/01 — Zürich, CH @ Bogen F
03/03 — Wenen, AT @ b72
03/05 ––Warschau, PL @ BARdzo Bardzo
03/06 –Berlijn, DE @ Frannz
03/09 — Kopenhagen, DK @ Ideal Bar
03/11 — Oslo, NO @ Krøsset
03/12 — Göteborg, SE @ Pustervik
13/03 — Stockholm, SE @ Slaktkyrkan
03/15 — Hamburg, DE @ Käkken
03/17 — Brussel, BE @ Witloof Bar Botanique
03/18 — Amsterdam, NL @ Paradiso Upstairs
03/19 — Parijs, FR @ 1999
03/21 — Londen, VK @ Omeara
22-03 — Bristol, VK @ Rough Trade
03/24 — Glasgow, VK @ Uitzending
03/25 — Manchester, VK @ JA (The Basement)
04/03 — Toronto, ON @ Geschiedenis *
04/04 — Toronto, ON @ Geschiedenis *
04/05 — Ottawa, ON @ Bronson Center *
04/06 — Montréal, QC @ Corona Theater *
04/13 — St. Davids, ON @ Ravine Vineyard
04/14 — Parijs, ON @ DT Concert Series

* = met Mount Joy

creditSource link

Bduproductie.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart