“Fade” van Aeon Station: stream het nieuwe nummer

Onze terugkerende nieuwe muziekfunctie Origins biedt artiesten een platform om persoonlijke inzichten in hun nieuwste release te delen. Vandaag breekt Kevin Whelan van The Wrens ‘Fade’ uit, de nieuwste single van zijn soloproject Aeon Station.


Eind september onthulde Kevin Whelan van The Wrens dat hij een soloplaat zou uitbrengen onder de naam Aeon Station. Met vijf nummers die hij oorspronkelijk schreef voor de follow-up van de band tot 2003 The Meadowlands, het album is getiteld Observatorium en het komt op 10 december aan via Sub Pop.

Vandaag (16 november), Gevolg brengt exclusief de nieuwste preview van Aeon Station van het project, “Fade”, en de bijbehorende muziekvideo in première.

“Een belangrijke inspiratiebron voor het nummer was toen mijn familie en ik van New Jersey naar Singapore verhuisden”, vertelt Whelan Gevolg. “Het was iets wat ik altijd al wilde doen. Om naar een ander land te verhuizen, om te ontsnappen naar een nieuwe plek waar niemand mij kende. Mensen doen het elke dag over de hele wereld, maar er is een uniek gevoel van opwinding en angst wanneer je je huis, land en cultuur achter je laat en op een nieuw levensavontuur begint.”

Fans zullen verrast zijn om te ontdekken dat Whelan de vocalen voor het nummer heeft aangestuurd, terwijl hij nog steeds de nawerkingen ervaart van zijn tweede COVID-opname. “Op een gegeven moment tijdens het opnemen van de zang, [producer] Tom [Beaujour] vroeg: ‘Gaat het, we zijn veel aan het opnemen. Blijf je daar hangen terwijl je al deze regels zingt?’” herinnert Whelan zich. “We lachten gewoon en bleven opnemen. Ik denk dat de tweede vaccin-shot-waas de zang misschien een beetje heeft geholpen.

Met een vrouw die op de vlucht is voor haar demonen, is de videoclip voor “Fade” geregisseerd door Laurent Briet, die bekend staat om zijn samenwerking met The Stroke en Beyoncé. Whelan deelt een interessant achtergrondverhaal met Gevolg over de omstandigheden die leidden tot zijn samenwerking met Briet.

“In 1995 speelde ik met deze coole band genaamd The Selzers. In die band zat een geweldige jongen, Ryan Gentles,’ herinnert Whelan zich. “Een paar jaar later werd Ryan de manager van The Strokes. Snel vooruit naar 2021, Ryan is nog steeds diezelfde coole persoon toen ik hem na 20 jaar letterlijk uit het niets riep en hem om advies vroeg over videoregisseurs.

Whelan vervolgt: “Laurent nam het onmiddellijk over, zette de visie neer en maakte de video in Spanje. Door zijn briljante beheersing van het medium en hard werken, maakte hij een geïnspireerde minifilm binnen deze video. Door de combinatie van CGI, ongelooflijke beelden en een verhaal dat je van begin tot begin aan het denken houdt, voegde Laurent een nieuwe context en diepte toe aan het nummer dat het majestueus en krachtiger maakt.”

Bekijk de video voor “Fade” hieronder, en lees verder voor Kevin Whelan van Aeon Station’s Origins.

Voorbestellingen voor Observatorium zijn momenteel aan de gang op de website van Sub Pop en onafhankelijke retailers.

creditSource link

Bduproductie.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart